Darmowa dostawa od 149,00 zł

Argan Oil Shampoo szampon do włosów z olejem arganowym 250ml

  • Dla każdej z nas włosy to jeden z najistotniejszych atrybutów kobiecości, znakiem tego jest wielkość uwagi jaką przywiązujemy do ich pielęgnacji. Bowiem piękne, mocne i zdrowe włosy bardzo często kształtują wygląd kobiety, bardziej niż inne części ciała.
Argan Oil Shampoo szampon do włosów z olejem arganowym 250ml
27,99 zł
/ szt. brutto
SuperFair.Shop badge Wysyłamy wszystkie paczki w deklarowanym czasie

Posiadamy wyróżnienie SuperFair.Shop™ w ramach którego nasze wysyłki są codziennie automatycznie monitorowane pod względem zgodności z deklarowanym czasem wysyłki.

Przyznane wyróżnienie oznacza, że nasze przesyłki są wysyłane zgodnie z planem. Dbamy też o Twoje bezpieczeństwo i wygodę.

Darmowa dostawa od 149,00 zł

Zamówienia tel. 661 231 473 pn-sob (8:00 do 18:00) dzwoniąc podaj nazwę producenta i kod produktu znajdujący się pod opisem

Dla każdej z nas włosy to jeden z najistotniejszych atrybutów kobiecości, znakiem tego jest wielkość uwagi jaką przywiązujemy do ich pielęgnacji. Bowiem piękne, mocne i zdrowe włosy bardzo często kształtują wygląd kobiety, bardziej niż inne części ciała. Dlatego bardzo ważne jest aby zastosować dla nich odpowiednią pielęgnację.

Co to jest?

Nasz szampon z olejkami naturalnymi pochodzi z ekologicznych regionów Afryki. Zawiera olej arganowy i olej kokosowy, wzmacniając włosy i pobudzając je do wzrostu. Naturalne ekstrakty regenerują i nawilżają. Dzięki zawartości oligoelementów szampon ma zbawienny wpływ na skórę głowy.

Składniki i właściwości:
* Olej arganowy: 
Olej ten posiada mocne właściwości antyoksydacyjne, które wynikają z dużej zawartości witaminy E i związków fenolowych. Dzięki temu chroni on budowę naszej skóry przed czynnikami zewnętrznymi, które ją niszczą. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe m.in. Omega-9 i Omega-6 olej ma właściwości łagodzące oraz przeciwzapalne. Ujawnia on działania przeciwstarzeniowe.
* Olej kokosowy: Kokos swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza nietypowemu połączeniu kwasów tłuszczowych z i składnikami, takimi jak witaminy z grupy B1, B2, B3, B6, C, E czy kwas foliowy. Olej kokosowy dzięki swoim szczególnym właściwościom posiada szeroki zakres zastosowań w kosmetyce. Doskonale odżywia i nawilża skórę. Stosowany w czystej postaci nadaje się do nacierania ciała i do masażu. Stosowany jest również jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych dla skóry suchej i pękającej. Polecany w szczególności dla skóry dojrzałej przez wzgląd na mocne działanie nawilżające. Pomaga redukować skutki starzenia oraz spowalnia procesy upływającego czasu.

Stosowany jest również w kosmetykach do pielęgnacji suchych i zniszczonych włosów. Używany jest często w postaci czystej do nacierania włosów, co daje efekty, które są niemożliwe do osiągnięcia w przypadku aplikowania innych substancji o nawilżających właściwościach. Olej kokosowy posiada właściwości „chłodzące” i uspokajające. To ma wpływ na jego efektywność pozytywnego oddziaływania na zdrowie.

* D-pantenol: Jest to naturalny składnik, który występuje we włosach i skórze, dzięki któremu są one prawidłowo formowane. Zasadniczo nawilża on skórę, ma działanie regeneracyjne i gojące, usprawnia barierę lipidową naskórka. Polecany jest w walce z podrażnieniami skórnymi takimi jak oparzenia posłoneczne, zaczerwienienia i świąd. Przeciwdziała rozdwajaniu się końcówek włosów, starannie nawilża, wygładza oraz pogrubia ich włókna.
* Gliceryna: Ma silne właściwości nawilżające. Sprawia, że skóra jest odporna na działanie czynników zewnętrznych. Zapobiega utracie wilgotności głęboko wnikając w skórę. Działa kojąco i łagodząco na nasza skórę, intensywnie wygładzając i regenerując oraz skutecznie uelastyczniając i ujędrniając naszą skórę. Działa intensywnie i długotrwale.
* Cynk: Jony cynku maja korzystny wpływ na budowę skóry i włosów. Wpływa korzystnie na metabolizm kolagenu, odpowiada za wzrost włosów, paznokci i regenerację tkanek.
* Miedź: Wykazuje ona właściwości uelastyczniające, przeciwstarzeniowe oraz dotleniające komórki skóry. Dlatego też znajduje zastosowanie w kosmetykach, które są przeznaczone do pielęgnacji cery zmęczonej i dojrzałej. Wykorzystuje się go w kosmetykach dedykowanych skórze tłustej ze względu na to że reguluje ona wydzielanie sebum.

Producent
Kod produktu
primavera-5901878688404
kod EAN
5901878688404
Linia
Argan Oil
Zaufane Opinie IdoSell
4.87 / 5.00 94 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-07-17
.
2022-04-28
Świetnie szybko i bez problemów

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel